Beslenme yetersizliği ve düzensizliği, birçok hastalığın oluşumunu doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilir. Sağlığın korunması, kaliteli bir şekilde sürdürülmesi, hastalıklardan korunma, hastalık oluşumundan sonra tedavi etkinliğinin artırılması ve tedavi süresinin kısaltılmasında, dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenmenin önemli bir faktör olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, beslenme ve diyet birimine olan ihtiyaç giderek artmaktadır.
Diyetetik bölümümüzde hastalara kaliteli beslenme sağlanması için, gerekli ve yeterli miktarda yiyeceklerin hijyen kurallarına uygun olarak pişirilmesi konusunda diyetisyen kontrolü sağlanmaktadır. Menüler, hastaların dengeli beslenmesi için diyetisyen tarafından belirlenmektedir. Yatan hastalarımızın tıbbi beslenme tedavileri planlanırken, diyet uzmanımız tarafından ziyaret edilerek beslenme öyküleri alınmakta, hastanın genel durumu değerlendirilmekte ve hekimle birlikte uygulanacak tedavi takip edilmektedir.
Diyet tedavisinde günlük 3 ana öğün yemeğe, hastalığın özelliğine göre; küçük ara öğünler de ilave edilebilmektedir. Hasta iyileşme sürecini desteklemek ve sağlıklı beslenme bilincini oluşturmak amacıyla yatan hastalar ve refakatçileri ile hastane personeli, sağlıklı beslenme ve diyet konusunda güncel bilgiler doğrultusunda aydınlatılmaktadır.
Yatan hastaların sağlık durumları, hekimiyle birlikte değerlendirildikten sonra, hastalıklarına ve beslenme alışkanlıklarına uygun beslenme programları hazırlanmaktadır. Menüler, hastalara ve refakatçilere hijyenik koşullarda hazırlanıp kontrol edilmektedir. Ayrıca, hastane personelinin sağlıklı beslenmesi amacıyla özel menüler oluşturulmaktadır.
Beslenme ve Diyetetik bölümünde hangi hizmetleri veriyoruz?
Tüm diyetler kişiye özel planlanmaktadır.
Obezite ve beslenme tedavisi
Ağırlık yönetimi(kilo alma/verme)
Diyabet ve insülin direncinde beslenme tedavisi
Gebelik-Emziklilik döneminde beslenme
Çocuk ve Adölesan dönemde sağlıklı beslenme
Sindirim sistemi hastalıklarında beslenme tedavisi