Hekim Kadromuz

PROF. DR. N. REHA TANDOĞAN

Prof. Dr. Reha N. TandoğanDr. N. Reha Tandoğan 1962 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini T.E.D. Ankara Kolej’inde tamamladı. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 4.derece ile mezun oldu. Uşak’ta bir yıllık zorunlu devlet hizmetinden sonra, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında ihtisas yaptı. Bir yıl süreyle Institut Calot’da (Berck, Fransa) Artroskopi ve Spor Travmatolojisi Servisinde Dr. Gerard Bascoulergue ile çalıştı. 1991 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1992-1995 yılları arasında SSK Ankara Eğitim Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak görev yaptı. 1993 yılında, Baylor University, Dallas, Texas’ta Prof. Dr. Robert W. Jackson ile birlikte artroskopi ve diz cerrahisi konularında çalıştı. 1995 yılında Başkent Üniversitesi’ne geçti ve aynı yıl doçent oldu. 1998 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı oldu. 2001 yılında profesör unvanı aldı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü Başkanı oldu. Bölüm Başkanlığı sırasında Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ISAKOS onaylı eğitim merkezi olmaya hak kazandı yurt dışından gelen hekimlere eğitim verildi. 2007 yılında Üniversitedeki görevinden ayrılarak Ortoklinik' in kurucuları arasında yer aldı. Halen Çankaya Ortopedi Grubu ve Ortoklinik'te çalışmalarını sürdürmektedir.

Dr. Tandoğan 1995 yılında International Arthroscopy Association Linvatec ödülünü aldı. Türk Spor Yaralanmaları Artroskopi Diz Cerrahisi Derneğinde 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı, halen aynı dernekte Kıkırdak Kurulu Başkanı ve eğitici olarak görev yapmaktadır. 2-6 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen uluslar arası XI. Türk Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresinin başkanlığını yaptı. İki dönem boyunca Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Spor Travmatolojisi Şubesi Başkanlığı görevini sürdürdü. Kalça Eklemi Koruyucu Cerrahi Derneği'nin kurucu yönetim kurulu üyesidir. Hacettepespor Kulübünün Sağlıktan Sorumlu As Başkanıdır.

Diz cerrahisi ve spor yaralanmaları konusunda 1 tanesi İngilizce 7 kitabın yazarıdır. Ortopedi ve Travmatoloji alanında yayınlanmış uluslararası 64, ulusal 67 tane bilimsel makalesi vardır. Bu makalelere 300’ün üzerinde uluslararası atıf yapılmıştır. Ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve kurslarda yüzlerce konferans vermiştir.

Halen 2 ulusal, 2 uluslararası bilimsel derginin yayın kurulunda görev yapmaktadır. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Dergisinin kurucu editörü olarak 4 yıl görev yapmıştır.

İleri düzeyde İngilizce ve akıcı Fransızca bilmektedir.

Bilimsel Dergilerde Görevler

1. American Journal of Sports Medicine Dergisi Hakemliği
  2. Orthopaedic Journal of Sports Medicine Dergisi Hakemliği
  3. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Dergisi Kurucu Editörü